Sabtu, 15 November 2008

SaLAm PeRkENaLaN KePAdA SeMuA..

Kepada sume surfer..selamat meninjau ke dalam blog pertame aku..memandangkan ini adalah blog yg pertame..menjadi tanggungjawab aku utk menaip..walaupun menaip sampai lebam..hehehehe:D..

Buat pertama kali aku menulis kat blog ni..diharapkan para pembace sume xdela rase canggung atau perasaan yg sewaktu dgnnye bile bace blog aku ni..segale teguran yang bersifat membina amat dialu2kan utk memperbaiki blog ini..dan kalu nk kutuk pun..agak2la bro..biarla yang membina..kalu smpi takat mencarut2..mmg kene pedasla dari aku..mgkn ramai x kenal aku..sbb aku x pnh tunjuk the black side of myself kat org lain selain famili aku..of coz la famili aku tau..dh ddk dr kecik smpi ke beso..

So..aku akan jadikan blog ni sebenarnye tmpt luahan perasaan aku dan jugak tmpt aku berkongsi ilmu,pengalaman dan iktibar..kerane setiap yg berlaku itu pasti ade hikmahnye..drpd aku pg cite kt org yg aku bru kenal..yg aku xtau hati budinye..baik aku cite kt dlm ni..biar org x kenal sape aku..tp dpt jugakla isi dan pengajaran yg cube aku cite sampai kat korg sume..


Well..prinsip hidup aku mgkn dah banyak berubah..byk transformasi telah berlaku keatas diri aku..omputih kate life is like a wheel..always changing..dan aku akuila pengalaman kali inila yang plg byk memberi kesan dlm hidup aku..sejak aku berpijak ke negeri S nila..boleh kate ade je perubahan yg berlaku keatas diriku..baik dr segi fizikal,mental dan rohani..tp yg byk memberi kesan adela mental dan emosi aku..terlalu byk peristiwa yg berlaku keatas aku spjg aku ade kt cni..dan sume ni aku anggap sbg ujian utk memantapkan diri aku..sekurang2nye dr dependent kpd independent..dr di jajah kepada kemerdekaan..biarla aku membuat keputusan aku sendiri..tanpa dipengaruhi oleh pihak2 lain..itu matlamat aku..

So..aku jugak ingin mengucapkan jutaan timekasih pd kengkawan aku disini..especially osmet2 aku dan jugak bks osmet aku selame 3 bulan lbh kerane memberi inspirasi dan pengajaran yg berguna spjg aku berade kat cni..aku akui pd mulenye bkn mudah berjauhan dr famili sendiri..apetah lg byk perkare didlm diriku dibentuk oleh mereka..baik yg baik ataupun yg buruk..bkn aku x terhutang budi pd mereka..tp aku rase sudah smpi masenye aku keluar merantau ke negeri org..utk melihat tmpt org..sblm ni aku sifatkan hidup aku umpame katak bwh tempurung..bak kate pak ude..pi mai pi mai tang tu..jd inila masenye utk aku mengembare mencari pengalaman hidup dan mencari identiti aku sendiri..sesuaila kate org jauh perjalanan..luas pandangan..dan aku tmbh skit lg..harap2 luasla pengalaman hidupnye..jadi ape yg org tua aku ajar dr dulu lg..yang baik aku jdkan pegangan..yg buruk jdkan sempadan..

@Sang Rajuna Tapa
2008

1 ulasan:

Sang_Rajuna_Tapa berkata...

Hehehe..testing..komen..boleh x?